HLR utbildning

Vi erbjuder
  • Praktiska HLR utbildningar

    Vi lägger stort fokus på mycket praktisk träning för att ni verkligen ska våga använda kunskaperna i en skarp situation

  • Erfarna instruktörer

    Våra instruktörer håller flest HLR kurser i hela Sverige. Hur man ska göra HLR är lätt att lära men att använda kunskaperna på riktigt är svårare. Våra erfarna instruktörer ger er verktygen

  • Vetenskapligt material

    Våra utbildningar baseras på den senaste forskningen. Utbildningsprogrammen är framtagna av Svenska HLR rådet och uppdateras var femte år då ny forskning och nya rön implementeras

SKICKA DIN OFFERTFÖRFRÅGAN

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för en kostnadsfri offert.

utb

Vad innehåller våra HLR utbildningar?

På våra HLR utbildningar har alla varsin HLR docka att träna på. Det skapar möjlighet till att alla ska få den mängd träning som är så viktig för att ta till sig och behålla kunskaperna under en längre tid.
På vår standard HLR kurs som tar cirka två timmar får deltagarna lära sig att utföra hjärt-lungräddning (HLR) med god kvalitet, kontrollerna som görs för att ta reda på om det är ett hjärtstopp. Lägga en medvetslös person i stabilt sidoläge. Använda en hjärtstartare på ett säkert sätt och till sist även lära sig tekniken för att hjälpa någon som har satt i halsen.
Innehållet i utbildningarna kan anpassas efter era behov och målgrupp. Under menyn kan ni läsa mer om våra olika HLR utbildningar.

referenser

Idag lyckades jag rädda livet på en man med hjärtstopp. Han var "död" i cirka 1-2 minuter innan hjärtat och hans egen andning kom tillbaka. Det var galet stressigt, så utan din kurs i HLR hade jag aldrig klarat det. Tack!. / Johan K, Åkersberga Simsällskap

Varför borde alla gå en HLR utbildning?

Hjärt-kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och leder ofta till hjärtstopp. Vid ett hjärtstopp är den viktigaste behandlingen hjärt-lungräddning (HLR). HLR innebär att vi trycker på bröstkorgen och blåser in luft i lungorna. Den här tekniken vet vi idag att den ökar chanserna att överleva ett hjärtstopp med 2-3 gånger.

HLR håller i gång blodcirkulationen och syrsättningen till organen i väntan på mer avancerad hjälp, såsom en hjärtstartare. En hjärtstartare kan med en strömstöt få hjärtat att börja pumpa blodet normalt igen.
De första minuterna är de allra viktigaste vid ett hjärtstopp och eftersom allmänheten oftast är först på plats är det otroligt viktigt att alla kan och vågar utföra HLR.